BINNEN 1 MINUUT

Een foto bewerken op je telefoon

Geloof het of niet (volgens mij inmiddels algemeen bekend), maar aan een hoop foto’s op Instagram gaat de nodige fotobewerking aan vooraf. En ja, ook ik maak mij daar schuldig aan. Ik photoshop echter geen sixpack erbij, maar vind het wel leuk om mijn foto’s een klein beetje te tweaken, waardoor ze net iets meer van je scherm poppen.

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik dat precies doe en ik krijg ook regelmatig te horen dat mensen het niet doen, omdat het zoveel werk is. Niets is minder waar! Ik laat je zien hoe je binnen 1 minuut (hier staat de teller op 30 seconden) net dat beetje extra aan een foto kan geven. Ik gebruik hiervoor een random foto, gemaakt met mijn GoPro. Lieve wereld, bij deze mijn workflow:

  • Ik gebruik de Camera360-app op mijn iPhone.

  • Eerst even de compositie mooi maken (bv rechte horizon).

  • Vervolgens een lichte filter eroverheen (ik gebruik hier Marsmallow):

Dit maakt gelijk al verschil!

  • Vervolgens ga ik naar Adjust.

  • Hier speel ik wat met Contrast, Highlight, Vibrance, Arrangement, Resolution en HSL.

  • Ik save/exporteer de foto en that’s it!

Zie hier het verschil met een paar kleine aanpassingen. De foto heeft nu gelijk veel meer die pop, waardoor de foto sprekender en daardoor aantrekkelijker wordt.

En zie hier het uiteindelijke verschil (schuif het icoontje vooral van rechts naar links) tussen de random foto en de bewerkte versie daarvan. Dit alles in nog geen minuutje tijd. En als ik het kan, weet ik zeker dat jij dit ook kan!

Windsupdude - windsurf foto bewerken 1Windsupdude - windsurf foto bewerken 3