SUPPEN MET JE GOPRO

En dan een soort drone-foto maken

Zo leuk: regelmatig krijg ik complimenten over mijn foto’s of vragen mensen mij om tips. In een ver verleden was ik bruidsfotograaf (Tovergoud geheten) en als ik mensen kan helpen met wat ik toen heb geleerd, doe ik dat met alle liefde en plezier.

Om deze blog gewoon gelijk goed te beginnen bij deze een – al zeg ik het zelf – prachtige foto:

Suppen zonsondergang suples Engelermeer Vlijmen Den Bosch Vught

Suppen met je GoPro

Gaaf he?! Het lijkt net of ie met een drone is gemaakt, maar dat is dus niet zo! Ik vertel je graag hoe ik ‘m heb gemaakt. Afgelopen vrijdag had ik weer een te gekke suples met een leuke groep dames (wil je overigens meer lezen over mijn eerste groepssuples, klik dan hier). We begonnen echt wel pittig. Lees: wind en aardige golven. Echt wel een serieuze uitdaging als je voor het eerst supt, maar ik had er alle vertrouwen in dat wij dat echt wel zouden kunnen. En of we dat konden!

Het resultaat was dat we uiteindelijk werden beloond met a) een heel goed gevoel en b) een prachtige lucht! En gelukkig heb ik altijd mijn GoPro bij me als ik ga suppen. Je weet nooit wat je tegenkomt en dan is het gewoon fijn om gelijk de actie of een mooie scene vast te kunnen leggen. Eigenlijk ligt ie standaard klaar op mijn supboard.

Handige GoPro-accessoires voor tijdens het suppen

Tijdens deze groepsles had ik mijn GoPro in zijn oranje Floaty zitten (de naam zegt het al: zo blijft ie drijven mocht de GoPro toch van mijn supboard afvallen) en vastgemaakt op de 3-Way. Dit is een grip die je kan uitklappen tot ongeveer een halve meter. Toen ik de dames voor me zag suppen op een leeg Engelermeer, terwijl de zon rechts onderging, hoefde ik niet veel anders te doen dan de 3-Way maximaal uit te klappen en hoog boven mijn hoofd te houden. Ondertussen werden er een aantal foto’s gemaakt (ik gebruikte de Burst-modus, waarbij er 10 foto’s in 3 seconden werden gemaakt).

In mijn drybag zat ook nog de zogeheten “Handlebar / Seatbar / Pole mount“. Deze kun je vast maken aan je peddel. Ook ideaal en daarmee kun je dus ook vanuit de hoogte foto’s maken.

En zo werd dus deze foto gemaakt. Wat ik gaaf vind, is dat het bijna lijkt alsof het met een drone is gemaakt. Komt door de hoogte, de groothoek en de manier van croppen. Als ik zo’n plaatje op mijn GoPro heb staan, kan ik niet wachten op ‘m na te bewerken (lees hier een blog over het nabewerken van foto’s met je telefoon binnen 1 minuut).

Maar het allermooiste van een foto is voor mij vooral het verhaal dat wordt verteld en ik weet zeker dat deze dames dat ook zo herinneren als ze deze foto zien. Het gaat over drie vriendinnen die tijdens hun eerst groepsles hebben leren suppen, daarbij wind en golven hebben getrotseerd met hun supboarden en werden beloond met de rust van de natuur. Het Engelermeer tussen Vlijmen en Den Bosch is sowieso een aanrader daarvoor.  Daarnaast werden ze ook beloond met een prachtige lucht (op mijn Instagram komen daar de komende tijd nog veel meer foto’s van te staan). Volg me vooral daar en hou het in de gaten :)

Deel deze blog op: