SUPPEN MET EEN HOND – DEEL 1

Hoe gaaf: met je puppy op je supboard!

Een poosje terug kwam ik tijdens het suppen twee dames tegen, vergezeld van… hun knappe honden! Deze honden, Kira en Rani (klik op hun namen om meer van ze te zien op Instagram), zaten geduldig en tegelijkertijd ook heerlijk nieuwsgierig bij hun baasjes op het supboard. Zo mooi om te zien!

Ik was blij dat ik een paar foto’s van ze mocht maken. Hoe gaaf is het als je echt samen op pad kunt met je trouwe viervoeter?!

Onze Australian Shepherd

En wat wil? Op 20 februari 2022 (gaaf he 20-02-2022) werd in de buurt van Hellendoorn een knappe dame geboren, zijnde een Australian Shepherd. Op dat moment wisten wij absoluut niet dat zij 8 a 9 weken later ons nieuwe, welkome gezinslid zou worden. Ineens was de tijd aangebroken dat een hond een goede aanvulling zou zijn en ineens was daar deze knappe pup. Uiteraard was kijken gelijk verliefd worden en zo ging ze mee naar huis. Ladies and gentleman, meet Bailey!

En ik? Ik begon zoetjesaan zelf te dromen over het meenemen van Bailey tijdens het suppen. Ik had dat uiteraard gezien bij Danique en Kelly met hun Kira en Rani. Hoe gaaf zou het zijn om zelf een pup op een sup te hebben?! En de Aussi is echt een leuk en energiek ras, volgens mij prima geschikt als kapitein en een ras dat het leuk vindt – en nodig heeft – om lekker te trainen (fysiek en mentaal).

Australian Shepherd suppen supboard

Suppen met onze hond

En zo stelden we een doel: ooit gaan we suppen met onze hond, mits ze dat leuk vindt uiteraard. Ik kan jullie echter vertellen dat ze absoluut dol is op water! We hebben ons er al flink in verdiept (gelukkig is er wel het een en ander over te vinden op internet) en we hebben een plan van aanpak gemaakt. Zo zal ze in stappen moeten wennen aan een zwemvest (veiligheid voorop!), aan een supboard (denk ook aan het oppompen en laten leeglopen) en aan het wiebelen van een board. Een superleuke uitdaging dus!

En wie weet wat voor moois er nog meer uit gaat komen. Misschien wordt ze wel een speurhond te water. Of misschien gaat ze wel helpen met de sup clean-ups (zie deze blog). Ik hou jullie op de hoogte.

Deel deze blog op: