SUP CLEAN-UP

Suppen en schoonmaken

Een paar weekjes terug schreef ik al een blog (met filmpje) over het water en de oever schoonmaken vanaf je supboard (wil je deze blog teruglezen? klik dan hier). Dit wordt ook wel sup clean-up genoemd. Een supermooi initiatief en gelukkig vindt dit steeds vaker plaats. Helaas dat het nodig is, maar ik geloof echt dat goed voorbeeld doet volgen!

De sup clean-up bij de IJzeren Man in Vught

Mijn eerste filmpje maakte het een en ander los. Het gevolg: twee weekjes later gingen we met een mooi team terug naar de IJzeren Man (die heerlijke plas in het mooie Vught). We bundelden onze krachten voor een grote schoonmaak. Gewapend met waadpakken, netten, afvalgrijpers en uiteraard supboarden, trokken we ten strijde tegen al het afval. Het blijft zo bizar wat mensen wel niet allemaal achterlaten of weggooien in de natuur en het water, waar ze vervolgens zelf in gaan zwemmen…

Ook hiervan maakte ik een filmpje met mijn GoPro en dit deel ik dan ook graag met je. Laat je verbazen wat we zoal tegenkwamen, zowel onder als boven water. Benieuwd of je ook de eieren ziet. Het was alsof een eend gewoon moest nestelen tussen het afval…

(Wil je een betere kwaliteit zien? Kies voor een hogere resolutie (bv 4K) bij Instellingen of bekijk het filmpje in de YouTube-app)

Clean-up toppers!

Wat zo heerlijk was, was dat er echt sprake was van teamwork! Daarom wil ik (nogmaals) de volgende mensen en organisaties bedanken voor de onwijs prettige samenwerking:

De boodschap

Laten we vooral samenwerken om de wereld een klein beetje beter te maken. Maak haar schoon en nog beter: hou haar schoon. Elk klein beetje helpt. Het ligt echt helemaal aan ons!

Deel deze blog op: