SUPPEN MET EEN HOND – DEEL 2

Het zwemvest en een kayak

Suppen met onze hond Bailey, dat is iets waarvan ik echt hoop dat ooit samen te kunnen doen. Deze lieve Australian Shepherd houdt van water, daar zijn we inmiddels wel achter. Maar zullen we ook ooit met haar kunnen suppen? Kan ze dan de rust vinden? Blijkt ze waterpootjes te hebben? Let’s hope so!

Wij zijn in ieder geval bezig met haar trainen en ik neem je dan ook graag mee op reis. Een paar blogs terug kon je hier al iets over lezen (klik hier om deze blog nog een keer te lezen). Vandaag vertel ik je over een zwemvest en een kayak!

Suppen met je hond in de tuin

Omdat ze nog zo jong is (lees een echte, heerlijke puppy met al haar schattigheden en streken), willen we het goed en rustig aanpakken. Een fijne, vertrouwde omgeving om te beginnen is volgens ons de achtertuin. Deze omgeving kent ze inmiddels beter dan wij (Bailey kent in ieder geval meer verstopplekken, want er zijn toch al de nodige botten en ballen verdwenen)!

Terwijl mijn lieve vrouw bezig was met Bailey, begon ik met het opblazen van een kayak. Waarom een kayak en geen supboard? Deze had ik nu liggen om te testen en te fotograferen voor YellowV en het leek ons ook niet verkeerd om te beginnen met een inflatable die net ietsjes meer afgesloten is. Al spelenderwijs kon onze pup wennen aan het geluid van de pomp en aan dat zwarte gevaarte, dat steeds groter werd. Hmzz, stiekem toch ook wel interessant. Laten we eens gaan snuffelen! Gelijk belonen en er een grote positieve ervaring van maken!

En zo stap voor stap de kayak in. Hoe leuk!

Het water op met Bailey

In de tuin hadden we ook al geoefend met het zwemvest. Dit deden we door lekkere snacks aan te bieden door de opening van het vestje heen en zo steeds een stapje verder te gaan. Hier had ze dus absoluut geen problemen mee. Sterker nog: het lijkt erop dat ze haar zwemvest liever draagt dan haar tuigje en haar halsband. En ja, in het begin hebben we nog heel even overwogen om haar vaker uit te gaan laten met haar zwemvest aan in plaats van haar tuigje :)

Het vervolg vond plaats bij het Engelermeer (onze favoriete spot tussen Vlijmen en Den Bosch in en niet zo heel ver van Vught af). Wederom dezelfde stappen: kayak opblazen en zwemvestje aan. Dit ging allemaal supergoed. Uiteraard een hoop nieuwe uitdagingen erbij. Denk aan een steiger, water en nieuwe honden in de buurt.

Voor vandaag zou het al voldoende zijn om haar gewoon in de buurt van de kayak op het water te krijgen.

En, gelukt?

Jaaaa! Hoe leuk: ik rustig aangemeerd bij de steiger, Bailey er gelijk op af en… eventjes in de kayak gezeten! Een kort momentje, maar voldoende voor de eerste keer. Ik krijg er steeds meer alle vertrouwen in dat wij ooit gaan suppen met onze lieve hond Bailey! Heb jij nog tips voor ons, laat dan gerust een comment achter hieronder!

Sup pup training Engelermeer Vlijmen Den Bosch Vught black whiteSup pup training Engelermeer Vlijmen Den Bosch Vught

Deel deze blog op: