EEN REVIEW VAN DE

Wowsea Trophy T1

Tijd voor een review door… mijn vader, the Chief! Enige tijd terug werd ik via Instagram benaderd door een Amerikaans bedrijf, genaamd Wowsea. De vraag was of mijn vader een van hun supboards wilde testen en gebruiken. Uiteraard was hij erg vereerd en antwoordde met een “big yes“! De eerste vraag, die ik mijn vader stelde, was wat hij precies zocht in een supboard.

Stabiliteit, absoluut! Ik ben afgelopen jaar begonnen met suppen en het board dat ik nu heb is leuk, maar wel een beetje wiebelig. Dit maakt mij een beetje onzeker om op het board te gaan staan en ver te gaan suppen.

Deze informatie gaf ik door aan Lucia – een van de oprichters van Wowsea – en zij begreep absoluut wat ik zei. Wowsea heeft alles over voor blije klanten en ze besloot hun Trophy T1 11′ SUP Paddle Board Package op te sturen om pa blij te maken.

Toen we eindelijk eens de kans hadden om samen het nieuwe supboard te proberen (we hadden helaas qua weer absoluut niet de beste zomer in 2021), begonnen we met het testen van de Double Hole Electric Charging Pump, die ze ook naar mijn vader hadden opgestuurd. Ok, pa, probeer de pomp eens te connecten. Dit zou snel en makkelijk moeten gaan.

Nou zoon, makkelijk is het absoluut. Dit supboard moet worden opgeblazen tussen de 15 en 22 psi. Laten we de pomp instellen op 17 psi, dan zitten we altijd goed. Ow, kun je trouwens de tijd meten?

Dat deed ik en het board was opgeblazen (met een druk van 17 psi) in… 8 minuten en 56 seconden. Niet slecht, absoluut niet slecht!

Top! Laten we nu de peddel in elkaar zetten, de enkelband om doen en lekker het water op gaan. Een paar minuutjes later… Pa, hoe bevalt het board je tot nu toe? Wat is je eerste indruk?

Ik moet bekennen dat dit supboard stevig is en echt veel stabieler dan mijn board van vorig jaar. De peddel werkt super. Het helpt me echt vooruit en dit board lijkt echt te luisteren naar wat ik wil.

En ik moet zeggen dat ik ook werkelijk zag wat pa me vertelde. Binnen enkele minuten ging mijn pa van zittend op zijn knieën naar staand op zijn supboard. Sterker nog: binnen een klein uurtje zag ik hem zelfs kleine sprongetjes maken op zijn board. Over vertrouwen en stabiliteit gesproken!

Wowsea sup trophy t1 supboard

Na onze tour samen vroeg ik mijn vader wat zijn eerste oordeel was.

Dit board is zo fijn. Ik ben er echt dol op. Laten we mijn oude supboard aan mama geven!

In de daaropvolgende weken ging mijn vader veel vaker suppen. Ook zonder mij, terwijl ik gewoon hard aan het werk was. Hij probeerde echt nog de laatste zomerzon te pakken en zichzelf te trainen. Toen ik na het werk een keer mee op pad kon, vroeg ik hem of hij nog suggesties had.

Eentje: de draagzak is te groot. Dat is handig voor een board, maar ik ben niet zo groot en dan is de tas eigenlijk iets te groot om hem makkelijk te kunnen dragen. Wieltjes eronder zou de perfecte oplossing zijn.

Wowsea sup trophy t1 supboardWowsea sup trophy t1 supboard

Ok, dank je pa.

Graag gedaan zoon. Breng alsjeblieft mijn dank over aan Wowsea. En nu gauw het water op!

En mijn vader, the cool Chief, pakte zijn board en met een kleine sprong supte hij de zon tegemoet.