YELLOWV SUPBOARD

Review van de (nieuwe) Heartbeat 11

Ik ben fan van de supboarden van YellowV. Punt. Maar dat was vast al geen verrassing :) Hun design is te gek, ze hebben kwaliteit echt enorm hoog in het vaandel staan en ook hun normen en waarden zijn helemaal top. Om een voorbeeld te noemen: als je nadenkt over het recyclen van de materialen van afgekeurde boarden, dan heb je mijn respect. Zeker in onze huidige wereld waar we gewoon zuinig en slim moeten omgaan met onze grondstoffen.

Zoals je misschien al hebt kunnen lezen op mijn website (klik anders hier), hebben de boards van YellowV een aantal te gekke en unieke features. Denk aan verschillende handles en d-ringen voor het gebruiksgemak, een off-center handle (hoe slim?!), de meegeleverde towels en uiteraard de spellen op de onderzijde van de supboards!

Vandaag wil ik met de review vooral ingaan op een viertal goede upgrades.

Kwaliteit van een YellowV supboard

Zoals gezegd heeft YellowV kwaliteit enorm hoog in het vaandel staan. YellowV is een dochter van Vetus, een bekende naam in de botenwereld. Daar draait het om kwaliteit en dat geldt daarom ook voor YellowV. Dat merk je aan alle testen die ze doen met de boarden (als een board niet voldoet, komt deze echt niet op de markt) en het team dat steeds maar bezig is met het verbeteren van alle supboarden en andere inflatables (er komt ook echt veel moois aan!). De hele Heartbeat-collectie was al van hoge kwaliteit, maar ik weet dat men met elke upgrade nog meer kwaliteit nastreeft.

Kwaliteit zie je ook duidelijk terug in de Heartbeat 11 en dit merk je ook echt tijdens het suppen. Zodra je het supboard oppompt, merk je dit gelijk al. Het ventiel is onwijs degelijk en als je kijkt naar de aansluiting van de naden, dan weet je gewoon dat je met een hogekwaliteits board te maken hebt. Dit merk je ook op het water. Het board is stevig, heeft de juiste stijfheid. Hierdoor sta je lekker en ook een heel stuk zekerder op het water. Goedkope supboarden hebben dit vaak niet (zijn niet voor niets goedkoper), hangen vaak ook iets door en hier heb je stiekem echt wel last van als je gaat suppen.

De stevigheid vind je ook terug in de vinnen die je kunt plaatsen, waarbij de twee kleinere vinnen helemaal stevig vastzitten. Kleine tip: mocht je deze iets moeilijker loskrijgen als je opruimt, druk dan het supboardgedeelte en de rand voor de uitsparing ietsjes naar beneden.

Suppen onder een brug door met YellowV Heartbeat 11 supboard in Vught

Het anti-slip deck van de Heartbeat 11

Een fijne upgrade van YellowV is het aanpassen van het anti-slip deck (EVA foam 5 mm). Het stoere uiterlijk – ik hou echt enorm van dit design – is gelukkig behouden, maar het deck is nu één geheel. Voorheen vormde het deck zelf de hartslag. Het deck bestond uit twee delen met een open ruimte ertussen die de hartslag vormde. Briljant bedacht!

Nu betreft het een print in het deck zelf. Dit heeft een aantal voordelen: minder kans op het loslaten van kleine hoekjes in de heartbeat, makkelijker droogmaken (nu hoef je niet meer apart droog te maken tussen de twee deckdelen, die voorheen de hartslag vormden) en het staat fijner. Call me gevoelig in dat opzicht, maar ik had voorheen nog weleens dat ik op de hartslag stond. Daarmee stond ik niet helemaal gelijk. Denk aan een yogamat, waar je op staat en waarbij een strookje van 2 a 3 cm onder je voeten ontbreekt. Op een lange tocht kon ik dit weleens voelen. Wederom een hele fijne kwaliteitsslag met deze upgrade van het toursupboard van YellowV.

De YellowV peddel

De peddel (of paddle) is uiteraard geheel in stijl met het supboard, maar bestaat nu uit drie ipv twee delen. Dit maakt het nog makkelijker mee te nemen (past makkelijker in de draagtas) en het maakt het nog steviger. Dat merk je ook in de tussenliggende, dubbele sluitingen. Ook dit uit zich weer in het suppen zelf. Draai de bovenste sluiting de eerste keer iets strakker aan. Vervolgens kun je hem op maat verstellen en ben je ervan verzekerd dat het greepgedeelte niet een klein beetje draait als je supt.

Deze double action aluminium sup peddel is makkelijk om te bouwen naar een peddel, waarmee je kunt kayakken. Ook te gek uiteraard, zeker wanneer je een keer zittend op je supboard de wateren wilt trotseren. Overigens heeft YellowV daar ook kayakstoeljes voor (klik hier).

Suppen op de Essche Stroom bij Vught achter Bleijendijk

De accessoires bij dit gave supboard

Bij elk YellowV supboard zit een aantal te gekke accessoires. Uiteraard een double action pomp, maar ook een reparatieset en een spelletjesset. Dit zit in een meegeleverde drybag en kun je gebruiken op de spelborden aan de onderzijde van de boarden. Uniek! Denk aan drijvende speelkaarten en mooie houten speelstukken. En ook al zo slim: een towel (handdoek) om je board mee af te drogen. Tegelijkertijd beschermt dit je supboard als je de towel erin mee oprolt. Wederom briljant! Deze towel is ook vernieuwd en het verraste mij hoe slim de lus van deze handdoek om de punt van het board zat. Gelijk goed op zijn plek. Weer een van die slimme details!

De gehele set zit in een mooie, stevige draagtas en ook deze is nog beter geworden. Hij is voor mijn gevoel iets ruimer en steviger. Ook zeker de versteviging in het rugpand is een mooie upgrade.

Supboard op de steiger in de haven van HalderSuppen in Vught met YellowV Heartbeat 11 supboard

Swipe over de foto en zie waar het supboard mij bracht!

Conclusie betreft het YellowV Heartbeat 11 supboard

Eén punt dat hopelijk nog wordt meegenomen bij een volgende upgrade: er zit een schroefdraadconnectie in het midden van het board. Hier kan een mastvoet in worden gedraaid. Dit is dus een optie om te kunnen windsuppen! En man o man, wat zou ik graag windsurfen met dit supboard. Het enige wat nodig is, is een aansluiting voor een zwaard in het midden van het board om afdrijven te voorkomen. Keeping my fingers crossed!

Ik was dus al fan, ben dat nog steeds en vermoed dat ik dat ook ongetwijfeld zal blijven. Ik hou van hun stijl, de kwaliteit, hun visie, etc. Kijk ik naar de upgrade van de Heartbeat 11, dan kan ik stellen dat deze al van hoge kwaliteit was en toch hebben ze nog een aantal te gekke verbeteringen aangebracht. Denk aan de anti-slip deck, maar ook aan kleine details, zoals de lus van de towel of de versteviging van de draagzak. Dit alles maakt mij steeds weer enthousiast en ik kijk dan ook enorm uit naar al het moois dat nog gaat komen. En een tipje van de sluier: veel moois gaat er komen!

Bij mij kun je dit supboard ook huren, proberen en kopen. En als je een board hebt gehuurd en het is je zo goed bevallen, dat je hem graag zou willen kopen, dan kan dat uiteraard ook en krijg je zelfs 5% korting! Wil je meer weten? Neem dan nu contact met me op (klik hier)!

Deel deze blog op: