SUPLES OP HET ENGELERMEER

Gegeven door mij!

Suples, kun jij dat ook geven?” Een berichtje van Stephanie (van adviesbureau FAN), die haar vriend Ian heel graag wilde verrassen voor zijn verjaardag. Hij had het er al vaak over dat het hem zo gaaf leek om eens te doen, dus een mooi moment om hem ook eens echt kennis te laten maken met deze heerlijke watersport.

Windsupdude heb ik opgezet met het doel om supboarden te verhuren, zodat mensen op hun gemak kennis kunnen maken met het suppen. Met mijn website (en Instagram– en Facebook-accounts) wil ik verder vooral mensen inspireren en enthousiast maken. Eigenlijk past het geven van suples daar dan natuurlijk perfect bij!

Mijn eerste suples

En zo geschiedde: mijn eerste suples! Locatie: het Engelermeer in Vlijmen (vlakbij ‘s-Hertogenbosch en dus ook lekker dichtbij mijn hometown Vught). Echt een heerlijke plek om te windsurfen en te suppen. Tijdstip: het gouden uur. Ik word – als voormalig bruidsfotograaf – gewoon echt gelukkig van het licht tijdens dit uur. Gezelschap: goed! Ian was onwijs verrast en enthousiast. Alle ingrediënten voor een geslaagde les waren meer dan aanwezig.

Snel twee supboarden opgeblazen en toen gegaan met die banaan. Ik had zowel een oudere als nieuwere versie van de Heartbeat 11 (hier kun je overigens een review lezen), zodat Ian ook kennis kon maken met het merk YellowV en ik hem ook kon uitleggen – en laten zien – welke verbeteringen waren gedaan en waarom. Stukje techniek en theorie dus.

Suples op het Engelermeer in Vlijmen bij Den Bosch

Puur genieten

Deze eerste suples was 1 op 1. Voor mij echt perfect om te beginnen. Alle tijd en aandacht om het suppen echt uit te dragen en daarbij ook mijn rol als trainer te ontdekken (dank daarvoor Ian en Stephanie!). Wat ik echt heel gaaf vond, was dat ik Ian zo mooi tot rust zag komen. Binnen no-time had hij het door, wist hij zijn balans te vinden en kwam hij helemaal tot rust. Puur genieten!

En dat Ian het suppen ook als bijzonder prettig had ervaren, blijkt wel uit de 5 sterren-review die hij op Google aan mij gaf (ook heel veel dank daarvoor!).

Wat een onwijs relaxte sfeer creëert Ruben. Zijn enthousiasme werkt heel aanstekelijk en zorgt er voor dat je in no-time op je gemak op de board staat. Het enige nadeel van zijn lessen is, is dat het suppen verslavend werkt. Dikke aanrader en absoluut voor herhaling vatbaar.

Ian
Suppen met een supboard in de buurt van Vught

De les vloog voorbij. Voor we het wisten, was de zon zo goed als onder en konden we de boarden weer leeg laten lopen. Wat een energie kregen we er allebei van. En dat Ian enthousiast was, bleek later die avond nog: hij had een groepssuples voor 4 personen geregeld voor de week erop. Wow! Hoe dat ging, vertel ik een volgende keer. Wel zeg ik nu vast: missie geslaagd!

Deel deze blog op: